Elk jaar vindt op tweede Pinksterdag de Boskoopse Plantendag en Kunstmarkt plaats.  Op twee locaties aan het Rijneveld in Boskoop kunnen bezoekers genieten van kunst in een prachtige botanische omgeving.

Bijen hebben van het vroege voorjaar tot late najaar voldoende stuifmeel en nectar nodig. Je kunt bijen een handje helpen door de juiste planten, bomen en struiken in je tuin te zetten. We hebben voor u een bijvriendelijke Top 10 opgesteld van planten in de Sortimentstuin.

 Het voorjaar is begonnen, ook in de Sortimentstuin. Hier en daar staan er al wat heesters in bloei. De Cornus mas staat al in volle bloei.

Vrijwilligers
Veel vakken worden onderhouden door een kleine groep vrijwilligers, die van maart tot en met oktober iedere woensdagochtend met schoffel, emmer en kruiwagen het onkruid verwijderen. Ook worden de beukenhagen geknipt en vindt hier en daar snoeiwerk plaats.
Het is hoog tijd deze vrijwilligers eens voor het voetlicht te brengen!Bijen hebben vanaf het vroege voorjaar tot het late najaar voldoende voedsel nodig. In de Sortimentstuin  is een nieuw bijvriendelijk sortiment planten aangelegd door Boot & Dart Boomkwekerijen.

Op zaterdag 17 juni organiseert de Imkersvereniging Groene Hart een bijenmarkt op de Sortimentstuin Harry van de Laar.

De keuringscommissie van de Koninklijke Vereniging van Boskoopse Culturen (KVBC) keurt nieuwe aanwinsten op sier- en gebruikswaarde op de Sortimentstuin Harry van de Laar.

logo alphenKorte film over de Sortimentstuin van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Net als voorgaande jaren worden er ook in 2017 weer diverse activiteiten in de tuin georganiseerd. Ook worden het hele jaar door nieuwe soorten tuinplanten aangeplant waaronder ook diverse collecties.

Eén van de vrijwilligers van de tuin, Teun Geers, is onlangs geïnterviewd door het Algemeen Dagblad voor de rubriek ‘De vrijwilliger’.

De Sortimentstuin Harry van de Laar aan het Rijneveld te Boskoop is dit jaar nog beter te vinden door nieuw geplaatste borden met locatie aanduiding.